zanimljivo

Općina Podstrana, prema popisu iz 2001. godine, ima 7.341 stanovnika. Prosječna starost stanovnika je samo 33,5 godina čime je druga u Hrvatskoj.

kontakt

Vila Galija, Strožanac, Podstrana - SPLIT
Telefon: +385 (0)98/423-013
E-mail: galija@dalmacija.com

Podstrana - plaža

Podstrana panorama

Strožanac

Podstrana - zalazak sunca

Apartmani GALIJA - Podstrana

Podstrana - Hotel Lav

U neposrednoj blizini Splita Podstrana se razvija kao elitno predgrađe, privlačna turistička destinacija, mjesto vedrih nasmijanih i ljubaznih žitelja. Smještena je na slikovitom ekološki očuvanom istočnom dijelu Splitsko-dalmatinske županije, nadomak Splitu. Licem okrenuta moru prostire se podno 533 m visokog brda Perun, uzdužno prateći 6 km dugu razvedenu obalu.

Uz postojeću ponudu niza privatnih restorana, pansiona i hotela, sa smještajnim kapacitetima kategoriziranim po mjerilima europskog standarda, Podstrana se predstavlja kao iznimno turističko odredište i idealan izbor kako za poslovne ljude tako i za one željne odmora.

Podstrana nudi i dobro organiziran aktivan odmor. Zbog zanimljivih geografskih posebnosti posjetiteljima se nudi razni rekreacijski sadržaji u prirodi: staze za pješačenje, planinarske i biciklističke staze, boravak u Staroj Podstrani, obilazak kulturno-povijesnih lokaliteta. Na moru se nude organizirani sportovi: windsurf, jedrenje, sportski katamarani, vodeno skijanje i vodeno skejtanje.

Dobra gastronomska ponuda, osobito dobrodošla nakon napornih aktivnosti u prirodi, u Podstrani se nudi u mnogim domaćim konobama, restoranima, picerijama, kafićima.

Zaštitnik Općine je sv. Antun Padovanski, a Dan Općine Podstrana obilježava se na blagdan sv. Ante, 13. lipnja.

Više informacija: Turistička zajednica Podstrane